Kecskemét

2019.11.22. 11:21

Új bölcsőde épülhet a Széchenyiváros-Máriahegy határán

Egy új, négy csoportszobás bölcsőde építésére nyújtott be pályázatot a kecskeméti önkormányzat. A Bajza József utcába tervezett bölcsi részlegesen kiváltaná a Klapka utcait, amelyet visszabontanának és átalakítanának.

Hraskó István

A képviselő-testület csütörtöki ülésének napirendi pontjai között szerepelt egy, az önkormányzat által már szeptember végén benyújtott pályázat, melynek sikeressége esetén négy csoportos (egy csoporttal bővíthető) bölcsőde épülhet a Bajza József utcában. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a testületi ülésen elmondta: a helyszín kiválasztásakor a helyi bölcsődék vezetőivel egyeztetett, és az ő javaslataik alapján esett a választás erre a területre. Véleménye szerint az arborétumtól a Budai út felé vezető (még teljes egészében meg nem valósult) út melletti sáv még ezután fog igazán benépesülni, és az új bölcsőde a petőfivárosiak és vacsiköziek számára is könnyebben elérhető lesz, és persze a széchenyivárosiaknak főleg, bár a polgármester szavai szerint most nem nekik kívántak elsősorban kedvezni.

Az előterjesztésből az is kiderül, hogy az új bölcsődével félig-meddig a Klapka utcait váltanák ki, melynél nagy átalakítások várhatóak, ha a pályázat támogatást kap. A két szintes épületet részlegesen visszabontanák, a hétből megmaradó négy csoport a földszinten kapna helyet, emellett elvégeznék a környezetrendezést, a játszóudvar, parkoló, kerítés építését. Az előzetes műszaki tervek és a költségvetés egy környezetbarát és energiatakarékos épülettel számolnak. A két bölcsőde projektje összesen 1,25 milliárd forintba kerülne eszközbeszerzéssel együtt, de százszázalékos támogatás nyerhető el rá. Ha sikeres lesz a pályázat, a megvalósítás 2022-re várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában