Kalocsa

2019.11.11. 16:45

Parkolási káosz várható a belvárosban

Mától néhány napig parkolási káosz várható a kalocsai belvárosban, mivel ebben az időszakban fogják eltávolítani azokat a tuskókat és gyökérzeteket, amelyek az egy héttel ezelőtti fakivágások után maradtak a Szent István király út egyes szakaszain – tudatta közleményben a városháza.

Gábor János

Amint azt korábban hírportálunk is megírta: Kalocsa önkormányzata idén tavasszal határozta el, hogy kivágatja az utat szegélyező, helyenként duplán húzódó nyugati ostorfasort, ami körülbelül 1890 óta határozta meg a belváros képét. A döntést egy még 2011-ben megrendelt szakértői tanulmányban foglaltakkal indokolták; ebben az állt, hogy az állomány nagy része pusztulásnak indult, üregessé vált, ezért veszélyes a gyalogosokra és járműforgalomra. A fasort gömbkőrisekkel és mezei juharokkal fogják pótolni. A teljes beruházás végösszege több mint ötvenmillió forint.

A fakivágások első ütemét a Szent István király út Batthyány utca és Szentháromság tér közé eső szakaszán végezte el a Kalocsa Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft., az őszi szünetben, hogy a lehető legkisebb fennakadásokat okozza a közlekedésben. Az önkormányzati cég ezt követően átadta a munkaterületet a kivitelezés további részét végző vállalkozó számára. A közművek elhelyezkedésétől függően gépi vagy kézi erővel végzik a tuskók eltávolítását, ezért a várakozóhelyek egy részét ideiglenesen le fogják zárni, írja a közlemény.

A belvárosban dolgozóknak, ingázóknak vagy vásárolni érkezőknek a kijelölt időkorlátos (két óráig díjmentes) zónákat, vagy a Híd utcai, illetve Búzapiac téri ingyenes parkolókat érdemes igénybe venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában