verseny

2019.11.01. 19:24

Bajai ügyvédjelölt nyert perbeszédével

A napokban rendezték meg Gyulán a három délkeleti megyét érintő regionális perbeszédmondó versenyt, amelyen a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara ügyvédjelöltje, a bajai dr. Pokker Zoltán győzedelmeskedett.

PN

A regionális fordulóra a megyei verseny első három helyezettje utazhatott el. A verbális szellemi viadalra a Békés Megyei Ügyvédi Kamara székházában került sor, ahol a három megyéből nyolc jelölt mérhette össze jogi tudását.

Ezek a szakmai versenyek az ügyvédi pályára felkészítést szolgálják. Céljuk az, hogy az előzetesen átadott büntetőjogi tárgyú jogeset alapján olyan perbeszédet készítsen el és adjon elő a képzeletbeli bíróságnak a jelölt, amellyel egyébként minden ítélethozatal előtt, az ügyet összefoglalva igyekszik saját álláspontjáról, védence érdekében meggyőzni a bíróságot.

A jogesetben egy köztiszteletben álló, lopással megvádolt férfi védelmére kellett kelnie védőjének.

Az értékelés szempontjai a helytálló jogi minősítés, a bizonyítékok kellő rendszerezése, az irányadó bírói gyakorlat felismerése és helyes alkalmazása, a retorikai, szónoki képességek, a szóbeli meggyőzőképesség bemutatása voltak.

Mindezen szempontok alapján a megyei ügyvédi kamara ügyvédjelöltje, dr. Pokker Zoltán bizonyult a legjobbnak. Érvelésével meggyőzte a dr. Magyar György által vezetett szakmai zsűrit, amely egyhangúlag őt ítélte a legjobbnak, így ő utazhat Budapestre, a Magyar Ügyvédi Kamarában novemberben megtartandó országos perbeszédversenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában