Gátér

2019.11.09. 10:21

A templom felújítására gyűjtenek

Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen. Ezzel a Széchenyi István-idézettel indított gyűjtést Jánosiné Gyermán Erzsébet, Gátér polgármestere a helyi katolikus templom felújítására.

Vajda Piroska

Megújulhat a homlokzat

Forrás: Petőfi Népe

Mint felhívásában írja: szep­temberben ünnepelték a község templomának 90. születésnapját. A gótikus stílusú katolikus templomot 1929. szep­tember 13-án Szent Anna tiszteletére szentelték fel. A jeles évfordulóra a helyiek összefogásának köszönhetően sikerült belülről felújítani a templomot, amely annak idején is a lakosság és sok jóakaratú ember összefogásával épült. Közel két és fél millió forintot adtak össze a helyeik, hogy megvalósulhasson a templom belső festése és a villamos hálózat korszerűsítése.

Megújulhat a homlokzat
Fotó: Petőfi Népe

Most ismét szükség van az összefogásra. A templom külső felújítása ugyanis nem halasztható tovább. Az egyházközség a Miniszterelnökségtől nyolcmillió forint pályázati támogatást kapott, de a teljes felújítás költségeihez még hárommillió forint hiányzik. Ezért a polgármester arra kéri a helyieket és a Gátérról elszármazottakat, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten támogassák ezt a beruházást. Az egyházközség számlaszáma: 51700069-10018084. A közleményben az adomány szót kell feltüntetni – írja közösségi oldalán Jánosiné Gyermán Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában