galériával

2019.10.10. 20:00

Új öltözőépületet kaptak a halasi utánpótlásfocisták

Felavatták a Kiskunhalasi Szilády Református Futball Club (Szilády RFC) új öltözőépületét a Bundzsák Dezső Sportközpontban. A bruttó 90 millió forintos beruházás önkormányzati, vállalkozói TAO és saját egyesületi forrásból valósulhatott meg.

Pozsgai Ákos

Impozáns épülettel gazdagodott a halasi sportközpont, a B pálya mellett épült meg két ütemben a Szilády RFC új öltőző és kiszolgáló épülete. A nagyobb részt helyi vállalkozások társasági adófelajánlásából, valamint 27 milliós önkormányzati támogatásból és 15 millió forint egyesületi vagyonból, illetve tagi hozzájárulásból megvalósult beruházást szerda délután avatták fel ünnepélyes keretek között. A könnyűszerkezetes épületben két öltözőt, játékvezető szobát, szertárt, két zuhanyzót és mosdó helyiségeket alakítottak.

Fülöp Róbert polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a sportegyesület magasra helyezte a mércét a megvalósult fejlesztéssekkel. Losonczy László, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Igazgatóság vezetője szerint az utánpótlás-nevelésnek helyet adó új sportkomplexumra büszke lehet a város, ahol reményei szerint számos tehetségnek tudnak majd lehetőséget biztosítani a sportolásra.

Vincze Attila sportigazgató leginkább arra az összefogásra büszke, amit sikerült megvalósítani a beruházás kapcsán az önkormányzat, a vállalkozások a sportolók és a szülőknek köszönhetően. Elmondta, hogy az épület előcsarnokában kialakítottak egy bajnok-falat is, amelyen az U11-es korosztály már szerepel is, reméli, hogy a jövőben a rajta szereplő nevek köre tovább fog bővülni.

Az átadó ünnepségen köszönetet mondott Fodor Tamás, a Szilády RFC elnöke Horváth Anikó és Zsellér Pál korábbi elnököknek, valamint Kárászné Botka Nórának, akik sokat tettek a Szilády RFC sikereiért.

Fülöp Róbert, Losonczy László és Fodor Tamás közösen vágták át a nemzeti színű szalagot, Édes árpád református lelkész pedig megáldotta az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában