Hajós

2019.10.26. 11:30

Rideg László maradt a közgyűlés elnöke

A hajósi kastélyban pénteken tartott alakuló ülésen újra megválasztották a megyei közgyűlés elnökévé Rideg Lászlót, akinek helyettesei dr. Mák Kornél és Vedelek Norbert lettek.

Tapodi Kálmán

A megye új vezetése Bács-Kiskun egyik legszebb épített örökségében tette le az esküt

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A barokk kastély dísztermében tartotta alakuló ülését a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat. A tanácskozást Cseh Ilona korelnök vezette, majd dr. Jobbágy Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság elnöke számolt be az önkormányzati választásról, melynek során nem jutott képviselője az MSZP-nek.

A megyei közgyűlés többségét adó Fidesz-KDNP nevében dr. Skribanek Zoltán ismét Rideg Lászlót javasolta elnöknek, akit titkos szavazáson újraválasztottak. Rideg László beszéde során kiemelte: megyei családtámogatási programot indítanak, klímaügyekben folytatják a szemléletformálást, valamint fejleszteni akarják a termál- és borturizmust.

Rideg László javaslatára a közgyűlés két új alelnököt választott, a volt kecskeméti alpolgármester, dr. Mák Kornél és a korábbi bajai alpolgármester, Vedelek Norbert személyében. Döntöttek a javadalmazásukról, költségtérítésükről és a gépkocsihasználatról is. Az elnöknek bruttó 897 500, Mák Kornélnak 830 900, Vede­lek Norbertnek pedig 747 000 havi illetményt hagytak jóvá.

A közgyűlés két bizottság felállításáról döntött: a pénzügyi-eljárási és a fejlesztésekért-turizmusért-klímaügyekért felelős bizottság segíti majd a döntéshozatali munkát. Bejelentették, hogy Horváth Roland vezetésével a Jobbik, a Demokratikus Koalíció és Momentum Mozgalom 2-2 képviselője megalakította az Összefogás Bács-Kiskunért frakciót.

A megye új vezetése Bács-Kiskun egyik legszebb épített örökségében tette le az esküt
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

A közgyűlésen megköszönték Rausch Sándor korábbi alelnök munkáját, akinek hathavi illetményt szavaztak meg végkielégítésként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában