önkormányzati választások 2019

2019.10.14. 20:35

Kényelmes többségben van a kormánypárt Kiskőrösön

Kényelmes helyzetben működhet a következő öt évben a kiskőrösi testület. A nyolc egyéni körzetben a Fidesz – KDNP jelöltjei nyertek.

Barta Zsolt

Domonyi László

Fotó:

A kompenzációs listán a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület- Ültess Fát Mozgalom Egyesület két tagja, illetve a Momentum egy szenátora szerepel bejutóként. Az egyesületet lojális ellenzéki csoportként lehet elkönyvelni. A vasárnapi voksoláson a 11 623 választásra jogosult polgárból 7350 fő nem élt a szavazó jogával. A polgármesterre 4273-an szavaztak. Közülük 3707 személy adott le érvényes szavazatot Domonyi László régi – új polgármesterre, aki egyedüli jelölt volt a város vezetői posztra. A település első polgára, aki 2006 óta vezeti a települést, hírportálunknak a tervekről elmondta: ha a közeljövőben alá lehetne írni az új óvoda kivitelezési szerződését, akkor végre elindulhatna a munka és már a jövő ősszel új helyre járhatnának a kisgyermekek. Az új testületnek foglalkoznia kell a fürdő gyógyhellyé történő minősítésével. A fürdő költségeit csökkenteni szeretnék, a gépészetet javítani, és újabb medencéket kívánnak létesíteni. Ezekhez keresik a pályázatokat. Két új körforgalom kivitelezését is tervezik a városban. Az egyik a Rákóczi és a Dózsa György út metszésében, a másik az Árpád és a Bajcsy – Zsilinszky út kereszteződésében. Fejleszteni kívánják a sportpályát, a játszótereket, jövőre készül el az új kéthektáros záportározó, amely köré pihenő részt lehet építeni. Az országos Okos Városok projekt elindítására várnak. Kiskőrös felkészült arra, hogy digitális fejlesztéseket hajtsanak végre, mely előnyös lesz a lakosságnak. Az év végéig a bölcsődefejlesztést kell végrehajtani. A piaccsarnok építési engedélyeztetését kell megoldani. Egy jelentős új épület építése is sínen van, a Wattay középiskola új sportcsarnokkal fog gyarapodni, mondta Domonyi László. aki 13 éve vezeti a várost.

Domonyi László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában