Kiskunhalas

2019.09.10. 20:46

Nemzetiségi fesztivált tartottak a halasi vásártéren

Évek óta hagyomány a városban, hogy a Halasi Szüreti Fesztivállal párhuzamosan Nemzetiségi Szüreti Fesztivált is tartanak. Szombat délután a Vásártéren a roma kultúra számos közismert előadója szórakoztatta a több száz fős közönséget.

Mester-Horváth Nikolett

A gyerekek is megtalálhatták a kedvükre való elfoglaltságot, légvár, rodeóbika, népi játékok és arcfestés is várta a kicsiket. Emellett a szervezők hamisítatlan cigány ételekkel kedveskedtek a kilátogatóknak.

A rendezvény megnyitó ünnepségén Fülöp Róbert polgármester, Szűcs Csaba alpolgármester, a Halasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, valamint Szőke Sándor, a Városért Közalapítvány kuratóriumi elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket. Mindannyian hangsúlyozták a tizennyolcadik alkalommal megrendezett fesztivál fontosságát, ahol mindenki együtt szórakozhatott származásától függetlenül.

Kora délután a Halasi Fiúk zenéltek, majd Bódi Csabi koncertjével folytatódott a mulatság, őt követte a színpadon a Kossuth-díjas előadóművész, Bangó Margit és zenekara. Az elmúlt években komoly népszerűségre szert tett Kis Grófó slágerei perdítették táncra a lelkes közönséget a kora esti órákban. A negyven éve pályán lévő Bódi Guszti és Margó koncertjének idejére azonban megérkeztek a sötét felhők és eső zúdult a városra, így a művész házaspár már nem tudta előadni repertoárját. A vásástéri mulatság így idő előtt ért véget, az est hátralévő részére tervezett koncerteket nem tudták megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában