galériával

2019.09.27. 17:30

Megújult a lajosmizsei iskolakonyha

Megszépült épületben étkezhetnek immár a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola diákjai.

Koós Kata

Fotó: Bús Csaba

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében hetvenmillió forint európai uniós pályázati támogatásból és 32 millió forint önkormányzati önerőből valósult meg a lajosmizsei iskolakonyha korszerűsítése, melynek átadó ünnepségét csütörtökön tartották. A fejlesztés keretében az épület egy új, akadálymentes bejárattal, vizesblokkokkal, a konyhai kiszolgáló területen öltözőkkel bővült. Megújult továbbá a padlószerkezet, lezajlott a fűtési és elektromos rendszer korszerűsítése, megvalósult a vízhálózat teljes cseréje, a falak új burkolatot kaptak, valamint többek között új üstök, hűtőszekrények, főzőzsámolyok és gáztűzhelyek segítik immár a konyhai dolgozók munkáját.

Az átadó ünnepségen Basky András, polgármester elmondta: nagy szükség volt már az 1976-ban épült létesítmény felújítására. Az iskolakonyha ugyanis eredetileg a kollégisták, mintegy 300 fő kiszolgálására volt hivatott. Az évtizedek során azonban az épületben étkezők száma több mint duplájára nőtt.

– A felújítást két ok sürgette. Egyrészt, hogy az iskolakonyha megfelelhessen a 21. század követelményeinek, másrészt pedig, hogy megfelelő létszámra tudjunk főzni – mondta, majd köszönetet mondott a projekt szakmai partnereinek, külön kiemelve a kivitelezőket, akik mindössze három hónap alatt valósították meg az épület teljes felújítását.

A rendezvényen részt vett Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke is, aki elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint 500 létesítmény újult meg vagy épült a megyében az elmúlt évben, köztük a lajosmizsei iskolakonyha. Hangsúlyozta: a támogatások ezzel korántsem értek véget.

– Most nyílik egymilliárd forintos kerettel csatornaépítésre lehetőség, jövő hónapban pedig iparterület-bővítésre, tehát nem zárultak le e projektek. A megye valamennyi településén lesz fejlesztés – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában