fűtési szezon

2019.09.20. 17:30

Elindult a távfűtés Kecskeméten

A fázósok megnyugodhatnak: az időjárás-előrejelzésekre, valamint a jelentős éjszakai lehűlésekre tekintettel a Termostar Kft. pénteken elindította a távfűtést Kecskeméten.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Solarisys

A társaság szeptember 15-ére befejezte a tervezett karbantartásokat, és azóta készen állt arra, hogy szükség esetén ismét melegek lehessenek a radiátorok a távfűtéses otthonokban. Kecskeméten közel 12 ezer háztartásban és a távhőhálózathoz tartozó intézményben kezdődött meg a fűtés.

Horváth Attila, a Termostar ügyvezető igazgatója elmondta: az elmúlt napokban folyamatosan figyelemmel követték az időjárás-előrejelzéseket, és bár nappal még kellemes az idő, éjszakánként komoly lehűlés várható. Ezért, és a fogyasztóktól érkezett kérések miatt döntöttek a távfűtés szeptember 20-ai elindítása mellett.

A vonatkozó jogszabályok szerint a fűtési időszak szeptember 15-étől május 15-éig tart. A szolgáltatást akkor kell megkezdeni, ha az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet nem haladja meg a plusz 10 Celsius-fokot, vagy három egymást követő napon a plusz 12 Celsius-fokot.

– A hőközpontokban működő automatika a külső hőmérsékletnek megfelelően szabályozza, hogy milyen hőmennyiséget kell biztosítani a rendszerben. Ha átmenetinek bizonyul a lehűlés, és visszatér a kellemes őszi időjárás, ennek megfelelő lesz a fűtés. Ha viszont tartós lesz a hideg, akkor ahhoz fog alkalmazkodni a fűtés. Így biztosítható, hogy megfelelő hőmérséklet legyen a lakásokban, ugyanakkor kíméljük az ott élők pénztárcáját – mondta az ügyvezető igazgató.

Fűtésindításkor nagyon fontos, hogy azokban a lakásokban, ahol megtörtént a fűtéskorszerűsítés, a termosztatikus radiátorszelepeket ki kell nyitni. Így biztosítható, hogy a rendszerben lévő levegő távozhasson. Ha beindult a fűtés, a szelepeket az egyéni igényeknek megfelelően kell beállítani.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában