Kiskunmajsa

2019.09.10. 17:30

A testvérvárosokkal ünnepelték az újratelepítést

A város újratelepítésének 250. évfordulója, azaz 1993 óta rendezik meg a Főtéri Sokadalom elnevezésű rendezvénysorozatot. A pénteki nyitónapon adták át a városi kitüntetéseket. Az ünnepi képviselő-testületi ülésen ott voltak a testvértelepülések: az erdélyi Gyergyószentmiklós, a vajdasági Topolya, a lengyel Lubliniec, a német Lommatzsch és Bad-Schönborn, valamint a litván Ükmerge küldöttei is.

Tapodi Kálmán

Dr. Varga Tímea Gabriella jegyző, Rávai Mónika alpolgármester, Havasi Helén, Edward Maniura, Guba György, Bartalos Tamás, Patyi Irén, a Civilek a Játszóterekért Egyesület elnöke és Á. Fúrús András polgármester

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A városvezetés nevében Á. Fúrús András polgármester köszöntötte az egybegyűlteket a Konecsni György Művelődési Központban tartott ünnepségen. A polgármester röviden számot adott a most záruló ötéves ciklus során elért eredményekről, és leköszönő városvezetőként köszönetet mondott minden közreműködőnek, segítőnek azért, hogy öt éven keresztül irányíthatta a települést. Hangsúlyozta: a jövőben is segíteni akarja a várost céljainak elérésében. – Azt kívánom Kiskunmajsának, hogy a jövőben mindig olyan vezetői legyenek, akik lelkiismeretesen dolgoznak a település töretlen fejlődéséért – fogalmazott Á. Fúrús András.

Az ünnepségen díszpolgári elismerést vehetett át a Tomori gimnázium tanára, Havasi Helén, aki 1983 óta tevékeny részese az iskola és a város mindennapjainak. Majsa tiszteletbeli polgára lett Edward Maniura, Lubliniec polgármestere, aki sokat tett a 21 éve tartó kapcsolatok erősítéséért. A Kiskunmajsa Sportjáért elismerést Guba György karatés és Bartalos Tamás erőemelő vehette át. A Kiskunmajsa Városért díjat a Civilek a Játszóterekért Egyesület kapta, amely 2012 óta több játék­teret is épített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában