Shell Eco-marathon

2019.07.04. 21:07

Műszaki hiba nehezítette a Kando Electric helyzetét

Váratlan műszaki hiba okozott fejtörést a kecskeméti Kando Electric csapatának a Shell Eco-marathon versenyen, amely július 1-5. között zajlik Londonban.

baon.hu

A hibát sikerült kijavítaniuk, azonban a szabályok szerinti 39 perc alatt nem sikerült teljesíteniük a 11 kört. A Shell Eco-marathon verseny utolsó napján még további próbálkozásra van lehetőségük, hogy mért kört fussanak.

A kecskeméti KSZC Kandó Kálmán Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának diákjai (Kandó Electric) a verseny első napján a vezérlés meghibásodása miatt nem tudtak részt venni a versenyben a járművükkel. A diákok hosszú munka után sikeresen kijavították a hibát és pályára mehettek, hogy kiderüljön, hány kilométert tudnak megtenni 1 kWh energia felhasználásával.

A futamon a csapatoknak összesen 11 kört kell megtenniük 39 perc alatt. A Kando Electric járműve időtúllépés miatt nem tudta érvényesíteni az eredményét, de további próbálkozások még rendelkezésükre állnak, hogy mért kört fussanak.

A csapatok összesen négy futamon vehetnek részt, amelyekből a legjobbat számítják bele a végső eredménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában