Tenisz Egyesület Kalocsa

2019.07.16. 11:31

Ingyen használhatják a kalocsai teniszpályát húsz évig

Több mint huszonöt éve működik teniszegyesület a városban. A tagok a városi sporttelepen az önkormányzat egyetértésével, de saját beruházásban építették fel a klubházukat és alakítottak ki négy teniszpályát. A közel ötvenfős tagsággal működő sportegyesület most kérte a várostól, hogy a jelenlegi területet további húsz évig ingyenesen használhassák.

Zsigmond Enikő

Hosszú távra tervezhetnek a teniszezők

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Zsigmond Enikő

A kérelemről a legutóbbi képviselő-testületi ülésen tárgyaltak, az ülésen a teniszegyesület három képviselője is megjelent. Elmondták, hogy saját erőből tartják rendben a pályákat és azok környékét, valamint a négyből három pálya öntözését is biztosítják. Támogatják ezzel Kalocsa sportéletét, és ingyenes oktatást is vállaltak. Az önkormányzat jogi bizottsága javasolta, hogy a szerződés csak ötéves időtartamra vonatkozzon. Ezt az egyesület képviselői nem tartották elfogadhatónak az eddig befektetett munka és pénz, valamint a jövő tervezése szempontjából.

Meghallgatva még több képviselő álláspontját, Bálint József polgármester is a mellett foglalt állást, hogy az egyesület által megfogalmazott és szerződésben rögzíteni kívánt feltételeket fogadják el.

Hosszú távra tervezhetnek a teniszezők
Fotó: Zsigmond Enikő / Petőfi Népe

A döntés mindössze egy ellenszavazattal megszületett: a Tenisz Egyesület Kalocsa újabb két évtizedre ingyenes használatra megkapta a városi sporttelep általuk használt mintegy 3500 négyzetméteres területét, mellé a klubházukhoz ingyenes ivóvíz- és szennyvízhálózat- használatot. Mindössze a távolabb lévő, negyedik pálya öntözését kell megoldaniuk szeptembertől saját erőből létesített, fúrt kútból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában