Kiskőrös feszt

2019.07.14. 15:30

Fesztiválvárossá változott a hétvégén Kiskőrös

Pénteken és szombaton immár második alkalommal rendezték meg a térség könnyűzenei fesztiválját, a Kiskőrös Fesztet Kiskőrösön, a Városi Sporttelepen. A szervezők a tavalyi tapasztalatokból tanulva mindkét napon nagy nevekkel csábították a fesztiválozókat az ország minden pontjáról.

Horváth Péter

Egyszer volt Budán kutyavásár és a tavaly először megrendezett Kiskőrös Feszt szervezői gondoskodtak arról, hogy a rendezvény és a Kiskőrös neve véletlenül se kapcsolódjon össze hasonló szólásban, mert pénteken és szombaton második alkalommal rendezték meg a térség legnagyobb zenei fesztiválját a Városi Sporttelepen. A tavalyi siker, a több mint 3000 látogató felbátorította a szervezőket és már tavaly szeptemberben elkezdték az idei fesztivál szervezési munkálatait. A rendezők nem követték a tavalyi receptet, mely szerint a péntek a helyi és környékbeli zenekaroké, hanem újítottak, mindkét napra igazi nagyágyúkat hívtak a sporttelep dupla színpadára. Ez persze nagyobb költségvetést igényelt, de csábítóbb ajánlatnak is bizonyult és hozzájárult, hogy a fiatal rendezvény kitűnjön a nyári fesztiválszezon egymás sarkára lépő rendezvényei közül. A Városi Sporttelep ideális helyszínnek bizonyult, bőséges helyet kínált a sportpálya zöldje a dupla színpadnak és a nagy alapterületű sátraknak, ahol a pályát szegélyező trendi food truckok és sörcsapok kínálatát fogyaszthatták a vendégek.

A koncertek sorát a Hősök indította, majd Ganxsta Zolee és a Kartell adta elő tesztoszteronba mártott tollal írott gengszter hip-hop dalait az egyre gyülekező rajongóknak. A rapper banda után az underground szcéna egyik top zenekara, a Cloud 9+ következett. Az első napon már délután a zöld gyepet egyre sűrűbben pettyezték Tankcsapda feliratú fekete pólók, ami nem véletlen, hiszen a péntek fő attrakciója a legendás debreceni banda első kiskőrösi fellépése volt. Alakulásának 30 éves jubileumát idén ünneplő együttes felrobbantotta a színpadot, az igen jelentős számú rajongó önfeledten tombolt a koncerten. Lukács László, a Csapda frontembere a két szám közt megígérte a kőrösi rajongóknak, hogy nem kell újabb 30 évet várniuk ahhoz, hogy viszontlássák őket a városban. A napot az ír folk zene hazai csillaga, a Paddy And The Rats zárta.

Szombat délutánig gátlástalanul mutogatták magukat az esőfelhők, de estére szerencsére nem zavarták meg a New Level Empire, a Jetlag, az Intim Torna Illegal, a Zaporozsec, az Irie Maffia és a Colorstar koncertjeit, de a hűvös este miatt azért elkelt a réteges öltözék. Így még a tavalyinál is több vendég elégedetten térhetett haza az immár tényleg országos színvonalúvá fejlődött fesztiválról.

Persze a családokról sem feledkeztek meg a szervezők, a koncertek teljes ideje alatt Fesztiválmozi várta őket a Rajz Attila Jégcsarnokban, ahol azokat a legújabb filmeket tekinthették meg a filmbarátok, melyeket a közönség szavazott meg a fesztivál közösségi oldalán.

A fesztivál végeztével megkérdeztük Szedmák Tamás főszervezőt a két nap tapasztalatairól. Elmondta, hogy mindkét nap erősebb volt a tavalyinál. Idén a péntek volt a főnap, mely jelentősen több vendéget hozott, mint az előző évi húzónap, tehát látható a növekedés és csak pozitív visszajelzésekkel találkoztak mind a vendégek, mind az előadók részéről. Esténként ugyan kicsit hűvös volt, de az esőfelhők szerencsére elkerülték a várost, így zavartalan volt a buli. Szedmák Tamás elmondta, hogy a tapasztalatok összegzése után már a jövő évi rendezvény terveit vázolják fel.

A legtöbben a térségen kívülről érkeztek

Az online jegyeladások adataiból kiderül, hogy a vendégek legnagyobb része a térségen kívülről, az ország számos pontjáról érkezett. Jó ómen ez ahhoz, hogy a fesztivál idővel valódi turisztikai célponttá nője ki magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában