lajosmizse

2019.06.01. 10:31

Mizse helytörténete került a középpontba

Helytörténeti vetélkedőn mérkőztek meg egymással a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola 7-8. osztályos diákjai a minap, melyet idén immár harmadik alkalommal rendezett meg az intézmény Történelem Munkaközössége.

Koós Kata

– A vetélkedő mottója: Jel, tér, életképek. A célja, hogy a gyerekek megismerjék a múltat, valamint több, a mindennapjaik során hasznos ismeretet szerezzenek. Összekapcsoljuk az interaktivitást a történelemmel, legfőképpen a helyi történelemmel – mondta Kővágóné Kálmán Klára pedagógus, a rendezvény főszervezője.

A helytörténeti, szellemi erőpróbán összesen 11 háromfős diákcsapat mérkőzött meg egymással, és ez évben először egy helyi felnőtt segítőt is beszervezhettek csapatukba.

– A csapatok többségénél a felnőtt segítő valamelyik csapattag hozzátartozója. Idén megmozgatjuk kicsit a felnőtt­korosztályt is Lajosmizsén a helytörténettel kapcsolatban. Nagyon lelkesen készültek ők is – fejtette ki a főszervező.

A diákok feladata volt a versenyt megelőzően egy szendvicsembertábla készítése Lajosmizse jelentős eseményéről, melyet rikkancsszöveg kíséretében mutattak be a zsűrinek. A bírálóbizottság tagja volt többek között Plichta Ildikó, az iskola intézményvezetője, Basky András polgármester és prof. dr. Kürti László egyetemi docens, akinek Lajosmizse – Jászok a Kiskunság peremén című általános iskolai olvasókönyve szolgált a verseny alapjául. A vetélkedő feladványai között szerepelt puzzle kirakása, keresztrejtvényfejtés, interaktív feladatok, valamint térbeli értékpiramis készítése. A dobogós csapatok értékes nyereményekkel térhettek haza: a bronzérmes csapat tagjai egy-egy pendrive-ot nyertek, a második helyezettek egy-egy powerbankkal gazdagodtak, a legjobbnak bizonyultak jutalma pedig egy-egy tablet volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában