Kecskemét / Yvetot

2019.06.06. 07:05

A szabadság hangjait zengik a Miraculum énekesei

Bár 2019 a kecskeméti Aurin Leánykar jubileumi éve, de a kóruscsalád legifjabbjai, a Miraculum tagjai sem pihennek babérjaikon. Ezúttal Franciaország nyugati csücske, Normandia az úti cél, ahova június 3-án, hétfőn indult az 56 ifjú énekes és kísérőik.

baon.hu

Megtisztelő meghívást kaptak a június 7–10. között megrendezésre kerülő Iskolai Kórusok II. Európai Fesztiváljára, melyet Yvetot városában és a környező településeken rendeznek. A „Maîtrise de Seine-Maritime” egyesület két évente szervez itt zenei rendezvényt, melyre a világ minden tájáról várnak kórusokat a zene, ének, testvériség, a cserék, találkozások és a barátság szellemében.

A D-nap, a szövetségesek partraszállása örökre emlékezetes marad, mint a béke, a népek közötti testvériség és az újjászületett szabadság jelképe. A nemzetközi kórusfesztivál megrendezésének időpontja egybeesik ezeknek a történelmi eseményeknek a 75. évfordulójával, így alcíme és központi gondolata: a szabadság hangjai.

A fesztivál számokban összefoglalva: 30 kórus, mintegy 1200 énekes, 56 koncert. A hetvennél is több művészeti esemény csúcspontja a francia hadsereg kórusa, a Le Choeur de l’Armée française koncertje lesz.

Dél-koreai, észt, francia, holland, lengyel, marokkói és szlovén kórusok körében képviselik hazánkat a kecskemétiek. Három koncerten lépnek közönség elé, és nem maradhat el a Kodály-módszert bemutató workshop sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában