Kiskunhalas

2019.05.15. 17:30

Újabb 30 millió forintot kaptak a birkózócsarnokra

Jól halad a birkózócsarnok építése a halasi Bundzsák Dezső Sportközpont területén, ahol őszre elkészül a kétszőnyeges sportkomplexum, amelyre további 30 millió forint támogatást hagyott jóvá a Magyar Birkózó Szövetség.

PN

Az épülő birkózócsarnokot megtekintette Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Németh Szilárd, a birkózószövetség elnöke, Fülöp Róbert polgármester és Szűcs Csaba alpolgármester

Forrás: Petőfi Népe

Az újabb támogatással együtt összesen 95 millió forintból épülő csarnok falai már állnak, hamarosan a tetőszerkezet is rákerül. A másfél hónappal ezelőtt kezdődött kivitelezési munkálatok helyszínén Szűcs Csaba alpolgármester mutatta be a jelenlegi állapotokat a városvezetők, valamint Csapi Antal, a Kiskunhalasi Birkózó Club elnöke és Dósa István edző, alapító elnök társaságában Németh Szilárdnak, a Magyar Birkózó Szövetség elnökének, aki nagyra értékeli a halasi birkózók eddigi eredményeit és erőfeszítéseit. Szűcs Csaba emlékeztetett arra, hogy közel hat évtizedre tekint vissza a halasi birkózósport, jelenleg két válogatott versenyzője is van a klubnak, az Európa-bajnok Felhő Viktória és Fődi Ildikó Európa-bajnoki bronzérmes birkózó személyében.

Az elért kimagasló eredmények ellenére is maradtak az edzőtermi problémák, a sportolók egyik helyről a másikra vándoroltak, jelenleg a Szent Imre utcában, egy emeleti helyiségben edzenek.

Németh Szilárd két éve járt Halason, és akkor jelentette be, hogy 65 millió forint támogatást hagyott jóvá a szövetség egy új edzőterem építésére. A szakági vezető legutóbbi látogatása során sem jött üres kézzel, további 30 milliós támogatásról biztosította a sportág helyi vezetőit. A megépülő kétszőnyeges birkózócsarnokot – a tervek szerint – a későbbiek során egy nézőtérrel is tovább bővítik. Az öltözőkkel és szaunával is ellátott, új létesítmény várhatóan őszre készül el.

Az új csarnok ideális körülményeket biztosít majd a versenyekre való felkészüléshez és az utánpótlás neveléséhez. Kiskunhalason egyre népszerűbb a birkózás, és az utóbbi idők nemzetközi sporteredményei is ráirányították a figyelmet a klubnál végzett magas szintű sportszakmai munkára.

Az épülő birkózócsarnokot megtekintette Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Németh Szilárd, a birkózószövetség elnöke, Fülöp Róbert polgármester és Szűcs Csaba alpolgármester
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában