Kalocsa

2019.05.14. 20:19

A közösség erősítése volt a cél

A város legfiatalabb városrésze a Paksi közi lakótelep. Ezt választotta első helyszínéül a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár, hogy az öt helyszínből álló programsorozatát megkezdje, melynek lényege: olyan közösségi programokat szervezzenek, melyek a helyi identitást erősítsék, vagyis jobban megismerjék egymást az emberek.

Zsigmond Enikő

Mindenki jól érezte magát

Fotó: Zsigmond Enikő

Előző héten közös munkával alapoztak erre a napra, ugyanis a körzet képviselője, Lakatos Melinda kezdeményezésére rendbe tették a program helyszínéül szolgáló parkot, lefestették, felcsiszolták a játszótér eszközeit.

A szombati családi napon kézműves-foglalkozással, ügyességi versenyekkel várták a gyerekeket, utóbbi résztvevőit értékes ajándékokkal jutalmazták. A Máltai Szeretetszolgálat kalocsai csoportja légvárat hozott a legkisebbeknek, és sor állt az arcfestést, csillámtetoválást készítők előtt is.

Két koncert is volt az estébe nyúló programon, a város két népszerű formációja szórakoztatta a közönséget. Délután a Country Road csapott a húrok közé, este pedig az Easter zenekar utcabálján lehetett lerázni a finom kolbászos paprikáskrumpli-vacsorát, melyet Blaskó János mesterszakács főzött a helyszínen.

– Száz főre főztük a vacsorát, ami mind elfogyott – mondta dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a kulturális központ vezetője. – Nagyon jól sikerült a nap, gyönyörű volt az idő, rengetegen eljöttek. Folytatás következik hamarosan egy másik helyszínen.

Mindenki jól érezte magát
Fotó: Zsigmond Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában