Kecskemét

2019.03.21. 17:30

Vízzel zenéltek a Víz világnapja alkalmából

A Víz világnapja alkalmából Kecskeméten, a Leskowsky Hangszergyűjteményben rendhagyó énekórán vehettek részt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola 6/b osztályosai.

Sebestyén Hajnalka

A diákokat Papp Zsolt iskolaigazgató, valamint Magyariné Oltványi Katalin énektanárnő kísérte el a különleges programra. Az interaktív foglalkozást Szilágyi Áron, kuratóriumi elnök, a Hangszergyűjtemény vezetője tartotta meg.

A Hangszergyűjtemény stúdiójában a Szent Imre iskola diákjai megismerték a víz hangjait. Választ kaptak arra, hogyan zenélnek a Vanuatu szigetén élő törzs tagjai a tenger vizén. Vajon tényleg a bálnák hangját utánozza-e az aquaphon nevű hangszer és miért készítettek esőbotokat a különböző népek?

A másfél órás foglalkozás keretében kipróbálhatták, hogyan lehet a víz segítségével megszólaltatni a különböző hangszereket, poharakat, tálakat. Sőt a tibeti hangtálakkal is megismerkedhettek.

A közös zenélés sem maradt el. A foglalkozás elején Szilágyi Áron és a gyerekek közösen megalapították a legnagyobb madársíp együttesét, majd a végén közösen zenéltek különböző hangszerekkel, létrehozták a vízi zenét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában