vaskút

2019.03.06. 15:52

Idén nyár végéig felújítják az összekötő utat

Kedden aláírásukkal szentesítették a szerződéseket, napokon belül átveszi a kivitelező a munkaterületet és új szakaszába lép a Vaskút és Bátmonostor közötti út felújítása. Augusztus végéig kell befejeznie a munkálatokat a közbeszerzésen nyertes Soltút Kft.-nek – hangzott el kedden a vaskúti községházán rendezett hivatalos aláírási ceremónián.

Kubatovics Tamás

Helyenként mély nyomokat hagyott az úton az idő

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kubatovics Tamás

Alszegi Zoltán polgármester kiemelte: a kivitelezővel már korábban is dolgoztak együtt és kedvező tapasztalatokat szereztek. Most a Földművelésügyi Minisztérium 2016-os vidékfejlesztési pályázatán elnyert 120 millió forintos támogatás jóvoltából láthatnak hozzá a két települést összekötő út felújításához.

A kilencvenes években kapott szilárd burkolatot az út, ami mára töredezett, megsüllyedt, ezért vált időszerűvé korszerűsítése. Immáron húsztonnás súlykorlátozás érvényes a kerülőútként is használt szakaszra, amit mások mellett a regionális hulladéklerakóba beszállító járművek is használnak. A csaknem 3,2 kilométeres szakaszon az út szélessége változatlanul öt méter marad, öt centis kopóréteget terítenek el, egyméteres útpadkák lesznek, az árkokat is kitakarítják.

Helyenként mély nyomokat hagyott az úton az idő
Fotó: Kubatovics Tamás / Petőfi Népe

Az önkormányzatok, tulajdoni arányuknak megfelelően, 60–40 százalékban állják az önrészt, Bátmonostoré a nagyobb falat, ez igaz az elnyert támogatásra is. Összesen 140 millió forint kiadással számolhatnak a falvak, mert a projekt másik részeként egy-egy MTZ traktorral gazdagodnak, valamint a községi utak fenntartásához szükséges ágvágót, grédert, ágaprítót, mulcsozót és mélyásó kotrót vásárolnak, ezeket pár héten belül szállítja le a pályázatot elnyert Umwelt Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában