Kalocsa

2019.02.06. 11:30

Nem kérik a kalocsaiak a házhoz menő lomtalanítást

– A szolgáltató visszajelzése szerint az emberek még nem élnek kellő számban az előre egyeztethető lomtalanítás lehetőségével – osztotta meg az FHB-NP Nonprofit Kft.-re hivatkozva Bolvári Ferdinánd a tapasztalatokat.

Gábor János

Lomtalanításkor megszokott látvány a széttúrt kupac, ez történt az olvasónk által kirakott lomokkal is

Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a lakosság egy része ráadásul illegális lerakóknál szabadul meg a lomoktól, vagy olyan házalóknak adja, akik szintén így járnak el, miután kiszűrték belőlük az értékesíthető anyagokat.

A lomtalanításra néhány éve kényelmes megoldást talált az FHB-NP: a szemétszállító telefonos időpontegyeztetéssel házhoz kérhető és a szolgáltatás továbbra is benne van a szemétszállítási díjban. A város honlapján található információk szerint a 20/401-4303-as számot kell hívni, majd itt az ügyintézőnek bemondani a számlán feltüntetett partnerazonosító számot, ezután jöhet az egyeztetés. Fontos: kizárólag azok a lakosok kérhetik, akiknek nincs díjhátralékuk a szolgáltató felé.

A megrendelt lomtalanítás csak feleslegessé vált használati tárgyakra, apróbb bútorokra vonatkozik, és mindent be kell zsákolni hozzá. Nem tehető viszont ki: állati eredetű, vagy növényi hulladék (utóbbit a zöldjáratok viszik el), építési-bontási törmelék. Szintén tilos így megszabadulni az elektronikai készülékektől, gumiabroncsoktól, vagy más olyan szeméttől, amit hagyományos szállítási napokon is elvisz a vállalat.

A városvezetés éppen az illegális szemétlerakók felszámolására nyújtott be pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. A feladat megoldásához hárommillió forint elnyerésében bíznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában