Lajosmizse

2018.12.14. 07:00

Több száz gyerek kapott karácsonyi ajándékot Lajosmizsén

Idén is megrendezte hagyományos Luca-­napi, jótékonysági, gyermekkarácsonyi ünnepségét Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézményének (EGYSZI) Család- és Gyermekjóléti Szolgálata.

Koós Kata

A rendezvénynek a helyi művelődési ház és könyvtár díszterme adott otthont csütörtökön. Az ünnepség elején Józsáné dr. Kiss Irén, az EGYSZI intézményvezetője köszöntötte a népes gyereksereget, aki megköszönte a többtucatnyi magánember, szervezet és cég adományait, melyekből a szolgálat munkatársai összeállíthatták a rászoruló gyermekek karácsonyi ajándékcsomagjait.

A bőkezű támogatóknak köszönhetően idén összesen 339 lurkó karácsonyát szépítették meg a játékokat, könyveket, édességet és meleg, téli ruhákat tartalmazó ajándékcsomagok. A támogatóknak önzetlen nagylelkűségükért saját készítésű mikuláscsomagokkal kedveskedtek az EGYSZI dolgozói.

Majd Basky András, Lajosmizse polgármestere, Juhász Gyula, Felsőlajos polgármestere és Baranyi Rostás Rodrigó, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke kívánt boldog ünnepeket minden részt vevő gyermeknek és családjuknak.

A rendezvény szervezői az ajándékok mellett ünnepi műsorral is készültek a részt vevő gyerekek számára, melynek első fellépői a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola második osztályos tanulói voltak, akik Angyaltánc című előadásukban a szeretet és egymásra figyelés fontosságára hívták fel a figyelmet. Őket követték a Főnix Dance növendékei, akik vidám táncokkal szórakoztatták a népes közönséget. Majd Szandy hercegnő és Manyi tündér énekeltette és táncoltatta meg a lelkes és izgatott lurkókat.

Végül pedig krampusza kíséretében maga a Mikulás is megérkezett a színpadra, aki a gyerekeket név szerint szólítva osztotta ki a várva várt ajándékcsomagokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában