Kiskunhalas

2018.12.18. 07:00

Beteg gyerekek és rászoruló kollégisták kapták az ajándékokat

Megérkezett a kiskunhalasi kórház gyermekosztályára és a Bernáth Lajos kollégium rászoruló diákjainak az a rengeteg játék, plüssfigura és mesekönyv, ruhanemű és cipő, tisztálkodási szerek, amit a Fidelitas kiskunhalasi csoportja gyűjtött össze névtelen adományozóknak köszönhetően. A Csillagszóró elnevezésű akciót idén nyolcadik alkalommal hirdették meg.

Pozsgai Ákos

Hétfő délelőtt a Semmelweis Kórház gyermekosztályát keresték fel a szervezők, akiket elkísért Fülöp Róbert polgármester és Farkas Dániel alpolgármester is, akik Lázár Péterrel, a Fidelitas kiskunhalasi elnökével közösen adták át az összegyűjtött ajándékokat a kórház vezetőinek.

A gyermekosztály jelenleg is telt házzal működik, közel harminc kisgyermeket láttak el a hétfői napon, akik anyukáikkal töltik a kezelés időszakát a kórházban. A kórházi folyosón felállított karácsonyfa körül vették birtokba a sok játékot, könyvet és plüssfigurát a gyerekek, amikből jut majd a később kórházi ellátásra szoruló beteg gyerekeknek is.

Az adománygyűjtésbe a névtelen adományozókon kívül, idén sokadik alkalommal kapcsolódtak be a Szilády RFC kis focistái is. A sportolóik által összegyűjtött könyveket, labdákat, cipőket, tisztasági eszközöket, sportszereket, a Szilády RFC U-16-os csapatának kapitánya, Kőrősi Dániel adta át az adománygyűjtést szervezőknek.

A Fidelitas tagjai hétfőn késő délután a helyi Bernáth Lajos Kollégiumot keresték fel, ahol az adományok nagyobbik részét szétosztották az intézményben élő hátrányos helyzetű gyerekek között. A kollégiumban nemcsak vidékről beutazó tanulók laknak, hanem helyben élő fiatalok is, akik családi körülményeik miatt töltik a hétköznapokat a kollégiumban. Nekik ruhaneműt, cipőt és tisztálkodási szereket gyűjtöttek, a kisebbek játékokat és mesekönyveket is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában