Kecel

2018.12.06. 15:55

A szerelemről szól az idei keceli virágfesztivál

Pénteken nyílik meg Kecelen a XXXII. FLORA Virágfesztivál és XVI. Keceli Országos Fazekas Kiállítás. A virágkiállítás keretében a termelők standjai, a virágkötők munkái és a kiskertépítő verseny pályaművei a szerelem témáját idézik.

Barta Zsolt

Az idén is színpompás látvány várja az érdeklődőket Kecelen

Forrás: Petőfi Népe

Az ünnepélyes megnyitót december 7-én, pénteken, 10 órakor rendezik, majd fél 12-kor a könyvtár kiállítótermében nyílik meg a Pintér József-emlékkiállítás, a Pintér Művek fennállásának 40. évfordulója alkalmából. Péntek kora délután a gyerekek veszik birtokba a Városi Sportcsarnokot: fellép a Csurgó zenekar, majd kihirdetik a kiskertépítő verseny eredményeit, és megérkezik a Mikulás is.

A hétvége folyamán számtalan virágos program, kóstoló, előadás színesíti a fesztivált. Az akasztói Kalmár Benedek tökfaragás-, tökfestés-bemutatót, Gombás Attila virágkötő és Halmos Monika food stylist pedig különleges kötészeti bemutatót tart a szerelem jegyében. Péntek este a múzeumban bemutatják a Kecel anno, illetve a Kecel és Imrehegy katolikus öröksége című kétkötetes kiadványt, és hozzájuk kapcsolódva Kiss Csaba szerző gyűjteményéből látható kiállítás. Mindhárom este, a fesztivál kapuzárásakor gyertyát és csillagszórókat gyújtanak a város adventi koszorújánál, a könyvtár előtt.

Az idén is színpompás látvány várja az érdeklődőket Kecelen
Fotó: Petőfi Népe

Szombaton hagyományosan a fazekasoké a főszerep: tárlatuk 15 órakor ünnepélyes keretek között nyílik meg, de azt megelőzően is látogatható a nagyközönség számára. Ezúttal 29 fazekas mutatja be mesterremekeit, élő műhellyel, népi mesterségek bemutatójával kísérve. Megtörténik a helyi és megyei értéktár okleveleinek átadására is. Vasárnap a szerelem főtémához kapcsolódva esküvői börzét rendeznek házasulandó ifjú párok és esküvői szolgáltatók részére, melynek keretében 14 órától menyasszonyok sétának át vőfély és lakodalmas zenekar kíséretében a könyvtárból a sportcsarnokba.

A hétvége folyamán lesz virág- és karácsonyi vásár, kisállat-kiállítás, játszóház, az udvaron pedig hintókiállítás és Keceli Ízek Utcája. Kecel Város Önkormányzata öt épületben és szabadtéren, változatos programokkal várja a látogatókat. Részletes program, belépési információk a www.kecel.hu honlapon olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában