kecskemét

2018.10.31. 17:54

Japán delegáció látogatott Kecskemétre

Két napos tanulmányút keretében szerdán és csütörtökön Kecskeméten vendégeskedik a Tokió körzetben működő Meisei Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Központjának 15 fős csoportja.

Horváth Péter

A küldöttség vezetője dr. Hirosama Tanaka tanszékvezető, aki már több európai programot szervezett és vezetett. Kriston-Vízi József, a vendéglátó Kecskemét-Aomori Baráti Kör soros elnöke elmondta, hogy a távol-keleti látogatók tudatosan választották Kecskemétet tanulmányútjuk célpontjául, hiszen az átalakuló megyeszékhely agrár múltja és napjainkban tapasztalható kimagasló ipari fejlődése kiváló kutatási terep számukra. Japánban egyébként is kiemelt program a V4 országokkal való gazdasági és kulturális kapcsolatok ápolása.

A tanulmányút során a japán küldöttség tagja szerdán megtekintették az Évszázadok öröksége – Fejezetek Kecskemét gazdaságtörténetéből című, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett kiállítást a Rákóczi úti volt SZIGMA épületében, ahol Gál József alpolgármester köszöntötte őket. A köszöntést követően Hajagos Csaba történész kalauzolta végig a japán vendégeket Kecskemét gazdaságtörténetén a kiállítás főbb állomásain keresztül. A két nap programjai közt szerepel még a Cifrapalota és a városháza Dísztermének meglátogatása, vendégeskedés a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karán.

A delegáció tagjai előtt ismert, hogy az elkövetkező napokban halottainkra emlékezünk. A szervezők gondoskodtak arról, hogy megismerhessék az ünnep lényegét, rítusait és szimbólumait, s amennyire lehet, megmerítkezzenek a szellemében. Ezért csütörtök reggel ellátogatnak a Kecskeméti Piacra és részt vesznek a Kecskeméti Köztemetőben tartandó ökumenikus megemlékezésen és ők maguk is gyertyát gyújtanak. Búcsúzáskor a vasútállomány Kodály-táblájánál koszorút helyeznek el a küldöttség tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában