kiskőrös

2018.09.15. 19:28

Rendvédelmi napot tartottak Kiskőrösön

A Kiskőrös 300 emlékév keretében rendvédelmi napot tartottak a város szabadidő parkjában szombaton. Rendőrök, tűzoltók, mentősök, a NAV munkatársai és polgárőrök mutatkoztak be sok száz család előtt. Az érdeklődők láthattak baleseti mentést, kereső kutyabemutatót, hallgathattak drogprevenciós előadást is.

Barta Zsolt

Nagyon sok kőrösi család vett részt az első alkalommal megrendezett Rendvédelmi Napon. A megnyitón Domonyi László polgármester megígérte, hogy minden évben megrendezik a kőrösi polgárok és a rendőrök, a tűzoltók, a mentősök, a NAV munkatársainak és polgárőrök közös találkozóját. Csizovszki László alezredes, kiskőrösi rendőrkapitány arra hívta fel a figyelmet, hogy a lakosságot szolgáló szervezetek munkájával mélyebben megismerkedhetnek a családok egy ilyen rendezvényen. A szervezetek igyekeztek a gyerekek kedvébe járni. Kutyás-, lovas bemutatót, szimulált baleseti mentést is tartottak a polgárőrök, mentősök, tűzoltók és a rendőrök. A NAV sátránál a gyerekek színezhettek, a gyerek és felnőtt totót jól eltalálók ajándékot kaptak. A mentősök vércukroszintet vizsgáltak, vérnyomást mértek, a rendőrök a kommandós fegyvereket és öltözéket mutatták be. Délben a sátraknál ebédre várták a bemutatkozókat. Az önkormányzat biztosította a húst a kondérokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában