Phoenix Mecano

2018.09.01. 20:00

Családi nappal ünnepelték meg a 25 sikeres esztendőt

Közel 2500-an regisztráltak a kecskeméti Phoenix Mecano szombati családi napjára, amelyen megünnepelték a cég megalakulásának 25. évfordulóját is.

Hraskó István

A munkavállalókat és családjukat számtalan program várta a nap során, az üzemlátogatások, koncertek, báb- és meseelőadások mellett volt mobil planetárium, egészségsziget, véradás, rengeteg sportjáték és sportlehetőség, kalandpark és még egy, a gyárat körbejáró kisvonat is.

A délelőtt tartott ünnepségen dr. Nagy Zoltán ügyvezető mellett részt vett dr. Rochus Kobler, a Phoenix Mecano AG vezérigazgatója, Kovács Ernő megbízott, a megyei kormányhivatal vezetője, dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora, valamint Lévai Jánosné és Pászti András önkormányzati képviselők.

Kovács Ernő hangsúlyozta: rendkívül komoly és elismerésre méltó teljesítmény van a cég vezetői és dolgozói mögött is, és örül, hogy a társaság az iparűzési adón kívül a kultúra, az oktatás felkarolásával is támogatja a várost. Kiemelte, hogy huszonöt éve, mikor óriási volt Magyarországon a munkanélküliség, a cég 44 főnek adott munkát, manapság pedig mintegy ezer munkavállalójuk van, miközben a 7 millió eurós értékesítés 118 millió euróra nőtt.

– Felelősséggel tartozunk a Kecskeméten élő közösségért. Úgy gondoljuk, hogy a legértékesebb erőforrásunk az ember, és igyekszünk a nálunk dolgozókat erkölcsileg és anyagilag is megbecsülni, számukra kulturált munkakörülményeket teremteni – mondta Nagy Zoltán. Az ügyvezető beszélt arról is, hogy két éve névadói a máriakéméndi művésztábornak, ahol kecskeméti művésztanárok és diákjaik alkothatnak nyaranta két hétig. Hozzátette, kiemelten fontosnak tartják az oktatást, saját tanműhelyükben duális képzésben részesülnek a szakmunkáshallgatók, jelenleg harmincan, az egyetemmel közösen pedig öt alapszakon képeznek hallgatókat.

Szeberényi Gyula Tamás szerint a Phoenix Mecano Kecskemétre településével indult meg a megyeszékhelyen az ipari fejlődés korszaka. Az alpolgármester kitért arra is, hogy az önkormányzat kiemelten kezeli a gazdasági szereplőket, hiszen a városvezetés felismerte, hogy a megfelelő gazdasági környezet biztosításához hozzátartozik az önkormányzattal létrejövő, megfelelő partnerségi kapcsolat is.

– A Phoenix Mecano fejlődése visszacsatolás számunkra, hogy az önkormányzat jó úton jár, hiszen Kecskeméten adott mindaz, ami a gazdasági szereplőknek egy sikeres vállalkozáshoz, munkavállalóiknak, családjaiknak egy jól működő élethez, a fiataloknak pedig egy biztató jövőképhez szükséges – mondta dr. Szeberényi Gyula Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában