Kecskemét

2018.08.22. 14:00

Baba-mama barát inkubátort kapott ajándékba a kecskeméti kórház

Az Országos Mosolyért Egyesület immár nyolc éve segíti adományaival a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályát. Szerdán egy anya- és bababarát inkubátorral, valamint egy speciális bélbetegség azonnali kiszűrésére alkalmas diagnosztikus módszerrel ajándékozta meg a kórház koraszülött részlegét a közhasznú egyesület.

Koós Kata

Nyitott inkubátorral és diagnosztikus módszerrel ajándékozta meg az Országos Mosolyért Egyesület a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának Koraszülött Részlegét szerdán. A közhasznú egyesület nem először segíti adományával a megyei gyermekek gyógyulását: hosszú évek óta vissza-visszatérő jótevője a kórháznak.

A nagylelkű adomány összértéke egymillió forint. Az ajándék egyik része egy baba-mama barát, nyitott inkubátor volt, melynek értéke 800 ezer forint.

A nyitott inkubátorba rögvest be is költözött első lakója, Natália, aki magzatszivárgás miatt augusztus 8-án, a vártnál kicsit hamarabb jött a világra 1990 grammal és 45 centiméter hosszúsággal. A kislány láthatóan komfortosnak találta átmeneti kiságyát, ugyanis békésén végigszunyókálta az adományátadás alkalmából rendezett sajtótájékoztatót. Édesanyja elmondta: Natika jól van, szépen fejlődik, és várhatóan néhány napon belül hazaengedik.

Az adomány másik része a Calprotectin, mint diagnosztikus módszer volt.

– A Calprotectin olyan diagnosztikus módszer, mely segít egy speciális újszülött- koraszülött betegségnek a mihamarabbi előrejelzésében – magyarázta Dr. Kelemen Edit főorvos, a Perinatális Intenzív Centrum Koraszülött Részleg vezető főorvosa.

A megyei kórház nevében Pap-Szekeres Anita, ápolási igazgató köszönte meg a nagylelkű adományt.

Hatékony és fájdalommentes módszer

Dr. Kelemen Edit főorvos elmondta: a Calprotectin diagnosztikus módszer nem terheli a babát, teljesen fájdalommentes, ugyanakkor egy igen komoly, speciális bélbetegség azonnali kiszűrésére képes.

Részletek a Petőfi Népe augusztus 23-ai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában