BÁCSBORSÓD

2018.06.23. 20:00

Tűzoltókat hívtak az óriás, 380 éves bácsborsódi kocsányos tölgyekhez

Két óriási kocsányos tölgy okozott fejtörést, és jelentett veszélyt a településen élők, közlekedők számára. Ezt a helyzetet sikerült a bajai tűzoltók szakszerű segítségével megoldani, számolt be lapunknak Csomor László polgármester.

PN

Két óriási kocsányos tölgy okozott fejtörést, és jelentett veszélyt a településen élők, közlekedők számára.

Forrás: Petőfi Népe

A Rákóczi-fák néven ismert, védelem alatt álló tölgyek korát 380 évre teszik, 25 méternél magasabbak, törzsük kerülete meghaladja a hat métert. Elszáradó, korhadó ágaik vágása szükségszerű, mert alattuk családi ház áll és az 5505-ös áthaladó út, valamint más belterületi út fölé hajolva veszély forrásává váltak.

Két óriási kocsányos tölgy okozott fejtörést, és jelentett veszélyt a településen élők, közlekedők számára.
Fotó: Petőfi Népe

– Szakember és technika hiányában a település nem tud maga gondoskodni a biztonságos körülményekről, a magasban elszáradó ágak levágásáról, ezért a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjéhez, Ossó János tűzoltó ezredeshez fordultam segítségért – mondta el Csomor László. Hozzátette: a kiérkező tűzoltóegység szakemberei gyorsan és nagy szakértelemmel oldották meg a feladatot, jelentős mennyiségű és köztük nagy átmérőjű, korhadó, visszaszáradt ágat vágtak le, így ismét biztonságossá vált a fák környezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában