TOMPA

2018.06.25. 20:13

Az újszülötteket is köszöntötték a Város napján

Településük várossá avatásának 14. évfordulóját ünnepelték az elmúlt szombaton a tompaiak. A központi parkban tartott ünnepi testületi ülésen átadták az önkormányzat idei kitüntetéseit, és szép hagyományként idén is játékokkal és virágcsokorral köszöntötték az elmúlt év újszülöttjeit és szüleiket.

Pozsgai Ákos

Véh László polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy városuk az eltelt közel másfél évtized alatt mekkora fejlődésen ment át. – A haladás soha nem volt és nem is lesz lehetséges olyan ambiciózus és hivatásuk iránt teljes szívvel elkötelezett embereknek a munkája nélkül, mint akik előtt ma tisztelgünk – fogalmazott a település vezetője. Véh László szólt arról is, hogy az elkövetkezendő időszakban több százmillió forint értékben kezdődnek beruházások a városban, megújul a központi buszállomás, hamarosan egy új egészségház épül, ipari park létesül és a fiatalok számára ösztöndíjprogram és a lakhatásukat segítő beruházások indulnak.

 

Bányai Gábor, a tréség országgyűlési képviselője szintén a település fejlődését méltatta, hangsúlyozva, hogy az elkövetkezendő időszakban is segíteni kívánja a várható beruházásokat.

A városnapi ünnepség központi helyszíne a sportpálya volt, ahol a nagyszínpadon a hagyományőrző csoportok között fellépett a Tompai Kolo Tánccsoport, a Vaskúti Fúvószenekar és a Tompai Barkócza néptánccsoport. A szomszédos park kőszínpadán a kiskunhalasi Napos Oldal zenekar, este a nagyszínpadon az Irigy Hónajmirigy élő koncertje szórakoztatta a közönséget.

A művelődési házban Juhász Gabriella akvarell festményeiből nyílt kiállítás, a sportpálya melletti parkban pedig a veterán motorok kedvelői találtak hasznos elfoglaltságra, ahol a rendszerváltás előtti évtizedekben gyártott motorkerékpárokat állítottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában