BÁCS-KISKUN

2018.04.03. 12:00

Jelentős állami támogatást kapnak az egyházközségek

Több száz millió forint állami támogatásban részesültek az egyházközségek a 4-es számú választókerületben. A jó hírről Soltész Miklós egyházügyekért felelős államtitkár és Lezsák Sándor, a körzet országgyűlési képviselője a napokban személyesen tájékoztatta az érintetteket.

Vajda Piroska

A két politikus ellátogatott többek között a petőfiszállási kegyhelyre, ahová nem érkeztek üres kézzel. A tavaly megszavazott kétszázmillió­ forintos állami támogatás mellé újabb ötvenmillió forintot vittek a Magyar Pálos Rendnek a szentkút fejlesztésére, azaz egy ásványvíz-­palackozó létrehozására.

A lakiteleki katolikus egyházközség harmincmillió forint támogatást kapott a plébánia és a templom felújítására. Folytatódhat a kiskunmajsai Kisboldogasszony-templom külső felújítása, a befejezésre 11 millió­ forint támogatást kaptak. A fülöpjakabi plébánia 11 millió forint támogatásban részesült a Tanulás öröme című projekt megvalósítására. A jakabszállási katolikus egyházközség 13 millió­ forint támogatást kapott. Fischerbócsán közel 15 milliót­ fordíthatnak a katolikus templom felújítására. Jászszentlászlón a Szentlászló példamutatás szerint cselekedjünk című programsorozatra 4,3 millió forint állami támogatást biztosít a kormány. Kétmillió forint támogatást kap a pálmonostori plébánia közösségépítő programok megvalósítására. Kiskunfélegyházán a református gyülekezet közösségi tereinek korszerűsítésére közel ötmillió forint támogatást fordíthat, míg Szank az erdélyi gyülekezeti testvértalálkozó megszervezésére 1,7 millió forintot kapott.

Mindezeken felül a kiskunfélegyházi Szent István Plébánia 50 millió forint állami támogatást kapott egy közösségi ház megépítésére. A beruházást a helyi önkormányzat további ötvenmillió forinttal támogatja – tájékoztatta lapunkat Lezsák Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában