KISKUNFÉLEGYHÁZA

2018.04.24. 21:31

Az ország legjobb gazdái közt van a félegyházi tanuló

Idén először rendezték meg a Gazda Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, melynek az elmúlt napokban a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont.

Vajda Piroska

Kis Bence dobogóra állhatott

Forrás: Petőfi Népe

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium két diákja mérte össze szakmai tudását az ország tíz iskolájából érkező 15 gazdatanulóval. Kis Bence 3. lett, Simó Szabolcs pedig 8. helyezést ért el.

Az első versenynapon a gyakorlati ismeretekből kellett tudásukat bizonyítani az iskola tanüzemében. Felada­tuk juhkörmözés, villanypásztor kiépítése, gyümölcsfa ültetése és egy vetőgép beállítása volt. A második napon állatfajtákat, testtájakat, takarmánynövényeket, kertészeti növényeket, illetve kór- és kárképeket kellett felismerniük a diákoknak. Ezután a szóbeli feleletek következtek növénytermesztésből, állattartásból, gazdasági ismeretekből és kiegészítő tevékenységekből.

Kis Bence dobogóra állhatott
Forrás: Petőfi Népe

A felkészítő tanárok Kiss Jenő, Seres Ferenc, Fazekas János, Rózsa Pál, Seres Gabriella és Görög Mariann voltak.

A gazdák versenyével egy időben és egy helyen rendezték meg a mezőgazdasági technikusok országos szakmai tanulmányi versenyét is, melynek döntőjébe 14 diák jutott be. A félegyházi szakgimnáziumot Nagy Patrik mezőgazdasági technikus képviselte és a 7. helyezést szerezte meg, ezzel felszabadult a teljes szakmai vizsga alól jeles bizonyítvánnyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában