Piaci körkép

2018.04.18. 10:31

A piacon sincs késő még beszerezni a muskátlikat

Kedden reggel kilátogattunk a kecskeméti piacra. A korai órákban tapasztalt tömeg, az áruk és a sürgés-forgás mind azt mutatja: itt a tavasz.

Sz. B.

A piac kültéri részére is sokakat kicsalt a tavaszi idő

Fotó: Szakáll Barbara

Kedd reggel ismét a piacon jártunk. A hirtelen érkezett tavaszi idő úgy tűnik, hogy már korán reggel is kicsalogatta az embereket otthonukból: sok vásárlóval és árussal találkoztunk – ez teljesen az ellentéte annak, amit legutóbb tapasztaltunk.

A választék ma is bőséges volt: húsok, gyümölcsök, zöldségek, savanyúság, lekvár, tejtermék, ruházat, virágok, fonott kosarak és állateledel is több helyen beszerezhető volt. Almákat kilónként 150 Ft-tól kaphattunk, a legdrágább alma, amivel találkoztunk 498 Ft/kg áron volt.

Rengeteg árusnál lehetett szép almák közül válogatni
Fotós: Szakáll Barbara

Beszerezhetőek voltak ma is azok a vidám savanyúságok, amik mellett nem lehet mosoly nélkül elmenni:

A mindig vidám savanyúságok is várták, hogy hazavigye őket valaki
Fotós: Szakáll Barbara

A házilag készített tészták is nagy választékban sorakoztak, több árusnál is kapható volt, a képen szereplőek például csomagonként 340 Ft-os áron.

Széles volt a választék a házilag készített tészták terén is
Fotós: Szakáll Barbara

Aki az idei ültetéshez még nem szerezte be a kellékeket, itt még bevásárolhat: gyönyörű muskátlikat lehet kapni. Kifejezetten muskátliknak készített virágföldet is árulnak, de találunk földet rózsáknak és más növényeknek is. Némely virágosnál cserepek és ládák közül is válogathatunk. Találtunk a mostanság igencsak nagy népszerűségnek örvendő aloe vera növényből is több cseréppel, 1200 Ft-os áron.

Az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól ismert aloe vera növényből is vihetünk innen haza
Fotós: Szakáll Barbara

Aki a szálas virágok közül szeret válogatni, az ma is nagy választékkal találkozhatott, de néhány helyen előre elkészítették az ajándékba vagy az otthon díszítésére is tökéletes csokrokat – a szálas rózsák szálanként 490 Ft-os árakon, a csokrok pedig 1290 Ft-tól voltak kitéve.

Szép virágok sorakoznak az egyik virágárusnál
Fotós: Szakáll Barbara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában