Kecskeméti Járási Ügyészség

2024.04.03. 10:15

Kiegyenesítette a kanyart és fának csapódott az ittas sofőr

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező ittas járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki még 2022 őszén egy éjjel ittasan nem tudott bevenni egy kanyart és előbb az árokba hajtott, majd egy fának csapódott. A biztonsági övet nem használó utasa maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

Sebestyén Hajnalka

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség részletes közleményéből további részletek is kiderülnek. A fülöpszállási férfi – az ügy vádlottja – néhány hónappal azután, hogy őt a bíróság ittas járművezetés miatt jogerősen elítélte, 2022. október 3-án éjjel ittasan ismét autóba ült és az 53. számú főúton borult időjárási és korlátozott látási viszonyok mellett közlekedett gépkocsijával, amelyben utas is volt. Vérében 1,9-2,0 ezrelék véralkohol volt. Haladása során ittassága miatt nem tudott bevenni egy balra ívelő kanyart és előbb letért a jobb árokba, majd egy fának ütközött.

ügyészség, vád, kék hír
A vádlott balesetben megrongálódott járműve látható a fotón
Forrás: ugyeszseg.hu

A baleset következtében a biztonsági övet nem használó jobb első utasa maradandó fogyatékossággal járó többszörös csonttörést és sorozat bordatörést szenvedett. A vádlott könnyebben sérült.

A baleset azért következett be, mert a sofőr megszegte azt a KRESZ-szabályt, amely szerint az vezethet járművet, akinek nincs a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, valamint járművel az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot eredményező ittas járművezetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt majd.

ügyészség, vád, kék hír
A fotón a baleset helyszíne és a megrongálódott autó látható
Forrás: ugyeszseg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában