Határ

2023.12.22. 14:41

Tompa belterületére terelik a hazánkból kilépő buszokat és személyautókat – galériával, videóval

Fokozott körültekintésre kéri a lakosokat Tompa polgármestere, mert a megnövekedett kilépő teherforgalom miatt a kilépő tranzit, busz és személygépjármű forgalmat a település belterületén keresztül tereli a rendőrség a határátkelőre.

Pozsgai Ákos

A forgalmat a település belterületén keresztül tereli a rendőrség a határátkelőre

Fotó: Pozsgai Ákos

Megnövekedett Szerbia felé a kilépő járművek száma a tompai közúti határátkelőn, ezért a Kelebiai Határőrizeti Kirendeltség tájékoztatása alapján arról értesítette a lakosságot Véh László polgármester, hogy a rendőrség a tranzit, busz és személyforgalmat a településen keresztül tereli a határátkelő felé. A polgármester arra kéri a lakosokat, hogy a szokásosnál is óvatosabban vezessenek a településen a megnövekedett forgalom miatt és legyenek körültekintőek.

A rendőrök a település északi oldalán csak a teherforgalmat engedik tovább az 53-as főút elkerülő szakaszára, a buszokat és a személyautókat Tompa belterületére terelik.

 A kamionokat és teherautókat az elkerülő szakaszon, a település déli végén megállítják és szakaszosan engedik tovább a határátkelőre, hogy ne akadályozzák a buszokat és a személyautókat a határátkelőre való jutásban. Délután egy óra körül mintegy másfél-két kilométer hosszan torlódtak fel a kamionok az elkerülő szakaszon.  

A police.hu oldalán péntek 13 órakor Magyarország felől Szerbia felé egy óra volt a várakozási idő, a Szerbia felől belépők számára nem volt 15 percet meghaladó várakozás. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában