Kalocsa / Homokmégy

2023.11.07. 09:37

Vádemelés: két utasa is megsérült a balesetet okozó buszsofőrnek

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy buszsofőrrel szemben, aki egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak, ezért a két jármű összeütközött. A balesetben a busz két utasa is megsérült.

Baon.hu

A balesetben érintett személyautóban keletkezett sérülések

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a buszsofőrként dolgozó férfi 2022. november 23-án, délelőtt, Homokmégy felől Kalocsa irányába vezetett egy menetrendi autóbuszjáratot. Egy Homokmégy közelében lévő útkereszteződésben a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál a férfi a busszal megállt, de úgy kezdett balra kanyarodni, hogy nem adott elsőbbséget a balról érkező személygépkocsinak, emiatt a járművek összeütköztek.

Az ütközés következtében az autóbuszon két személy elesett, az egyik utas súlyos-, a másik pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a férfi megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint, ha az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, akkor az útkereszteződésben elsőbbséget kell az olyan jármű részére, amely a keresztező útról érkezik.

Az ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában