Bűnügy

2023.11.23. 09:13

Egy találomra kiválasztott félegyházi lakásba törtek be, nem kedvezett nekik a szerencse – videóval

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség lopás miatt vádat emelt azzal a két utazóbűnözésből élő férfival szemben, akik a vád szerint az M5-ös autópályáról találomra letértek, egy véletlenszerűen kiválasztott lakásba betörtek és összesen 1,6 millió forint összegben készpénzt, aranyláncokat és karórákat loptak el.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a két férfi 2023. május 11-én reggel Budapestről az M5-ös autópályán autóval Szeged irányába indult azért, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott helyszínen bűncselekményt kövessen el. Az autópályáról Kiskunfélegyházánál letértek, egy lakótelepen haladtak tovább, ahol leparkoltak és kinéztek egy olyan társasházat, amelynek a lépcsőházi ajtaja nyitva volt. Ezután a két férfi felment az első emeletre és becsengettek egy általuk kiválasztott lakásba. Miután senki nem nyitott ajtót, az idősebb férfi a nála lévő nyerskulccsal kinyitotta a bejárati ajtót – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Ekkor észlelték az előszobában elhelyezett kamerát, ezért az ajtót visszahúzva, rövid tanakodás után kapucniban ismét beléptek, miközben az arcukat igyekeztek eltakarni. Ezután az egyik szekrényből elloptak egy bútorszéfet, amelyben 1,1 millió forint összegű készpénz és további több mint félmillió forint értékben aranyláncok és karórák voltak.

A két férfi egy elhagyatott útszakaszon a kocsiban lévő szerszámok segítségével felfeszítették a széfet és a benne lévő értékeken megosztoztak. A kiskunfélegyházi nyomozók a páros idősebb tagját még aznap őrizetbe vették.

Az ügyészség mindkettejüket lopás bűntettével vádolja és ezért a különös, többszörös visszaesőnek számító idősebb férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Fiatalabb társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására irányul az ügyészség indítványa. A letartóztatásban lévő férfi és szabadlábon lévő társa ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában