Határvédelem

2023.10.18. 08:28

Negyvennyolc illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskunban

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 519 határsértőt tartóztattak fel és 375 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Fotó: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 4 esetben összesen 48 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Csólyospálos, Tompa és Kelebia közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 16 esetben összesen 412 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 4 esetben 47 határsértőt tartóztattak fel Rajka, Hegyeshalom és Mosonmagyaróvár közigazgatási területén.

A járőrök Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 1 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel Encs közigazgatási területén.

Pest vármegyében a járőrök 1 esetben 8 fő határsértőt tartóztattak fel Hévízgyörk közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során albán, kínai, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kedden a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében, 1 esetben 1 főt, Csongrád-Csanád vármegyében összesen 11 esetben 374 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén kedden közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 7 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ruzsa külterületén kedden 1 óra 30 perckor a rendőrök ellenőriztek egy francia honosságú tehergépkocsit, amelyet egy egyiptomi állampolgár vezetett. A jármű rakterében 18, magukat szír állampolgárnak valló férfi és nő utazott.

Öttömös külterületén kedden 5 óra 20 perckor a járőrök ellenőriztek egy román állampolgár által vezetett, magyar honosságú személygépkocsit. A járműben 9, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott.

A rendőrök kedden 8 órakor Hegyeshalom közigazgatási területén ellenőriztek egy magyar honosságú tehergépkocsit. A járművet egy román férfi vezette. A gépkocsi rakterében 17, magukat szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Encs külterületén, az M30-as autópályán a járőrök kedden 10 óra 50 perckor ellenőriztek 2 egymás után közlekedő gépkocsit. Az első járművet egy lengyel honosságú személyautót egy albán állampolgárságú férfi vezette, utána haladt egy román honosságú személygépkocsi, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A járműben 4, szír állampolgárságú utas tartózkodott. Az albán és ukrán állampolgárokat embercsempészés gyanújával előállították. 

A járőrök kedden 11 óra 20 perckor Mosonmagyaróvár közigazgatási területén ellenőriztek egy román honosságú személygépkocsit, melyet egy román férfi vezetett. A járműben 18, magukat török állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

A járőrök Ásotthalom külterületén, kedden 12 óra 50 perkor ellenőriztek egy román állampolgár által vezetett, román honosságú személygépkocsit. A járműben 7, magukat szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott.

A fenti esetekben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában