Határvédelem

2023.10.20. 10:29

Kecskeméten tartóztatott fel illegális migránsokat a rendőrség

A szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön összesen 648 határsértőt tartóztattak fel és 504 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 21 esetben összesen 628 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén – írja a police.hu.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 16 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom közigazgatási területén.

A járőrök Bács-Kiskun vármegyében, Kecskemét közigazgatási területén 3 határsértőt, illetve Budapest közigazgatási területén pedig egy határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során albán, indiai, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Csütörtökön Csongrád-Csanád vármegyében 17 esetben összesen 504 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén csütörtökön közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészése miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök Hegyeshalom közigazgatási területén, csütörtökön 0 óra 15 perckor ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit és pakisztáni állampolgárságú vezetőjét. A járműben 8, magát pakisztáni állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Hegyeshalom közigazgatási területén, csütörtökön 1 óra 30 perckor, a járőrök ellenőriztek egy litván honosságú személygépkocsit és moldovai állampolgárságú vezetőjét. A járműben 8 külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök Ásotthalom közigazgatási területén, csütörtökön 16 óra 40 perckor egy román honosságú személygépkocsit, annak román állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A gépkocsiban 7, magát szír és 5, magát török állampolgárnak valló külföldi utazott. 

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában