Bűnügyek

2023.07.31. 08:08

Még egy vasból készült kaput is ellopott a kecskeméti bűnbanda

Egy kecskeméti bűnbanda közterületekről is lopott: szellőzőrácsokat téptek ki a helyükből. Egy magánház udvaráról pedig többek között az aknafedőt vitték magukkal. A fő gyanúsított börtönben várja a vádemelést.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai 2022. november 15-én őrizetbe vettek egy 31 éves kecskeméti férfit, aki néhány hónap alatt hat bűncselekményt követett el – írja a rendőrség.

B. Róbert egy építési területről betonvasat és léceket vitt el, máshonnan járműalkatrészeket emelt el. Egy lakatlan házba is betört, és az ingatlanból televíziót, bojlert, gázkonvektort lopott, sőt, magával vitte még a vasból készült kaput is. Egy gyártelepen a kazán szigetelését bontotta meg, és az alumíniumburkolatot lopta el több fűtéscsővel együtt. Két ízben az is előfordult, hogy a közterületen található, fémből készült szellőzőrácsot szaggatta fel.

B. Róbertnek néhány esetben társai is voltak: egy 31 éves nő és egy 29 éves férfi egy-egy alkalommal, egy 37 éves férfi pedig kétszer volt a segítségére a lopások során.

A nyomozók a jelenleg is letartóztatásban lévő bűnelkövető és szabadlábon védekező társai ügyében a vizsgálatot befejezték. Ellenük vádemelést javasolnak, így az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában