Kék hírek

2023.07.11. 10:47

Két dílert és egy kábítószer-fogyasztót fogtak el a rendőrök Jánoshalmán

Kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves kiskunhalasi férfival szemben, mivel 11 darab sárga tablettát találtak nála a rendőrök. A férfit Jánoshalmán állították meg 2023. július 8-án éjszaka, amikor az ismerőseivel kocsikázgatott. Az illegális szerre a jármű átvizsgálása közben bukkantak, a szőnyeg alatt. A tablettákat lefoglalták és megküldték szakértői vizsgálatra, a férfit pedig előállították a rendőrök.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Ez idő alatt fény derült arra, hogy nem először találtak droggyanús anyagot nála, júniusban a ruházatából került elő egy zacskó fehér por. A mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként pár órán belül azonosították a dílert. A 30 éves férfi a gyanú szerint egyik alkalommal 21 darab ecstasy tablettát, máskor pedig 4 gramm amfetamint adott el a fogyasztónak. A kereskedő csuklóján már július 9-én reggel kattant is a bilincs, és kihallgatását követően az őrizetbe vételéről határoztak. A lakásán végzett kutatás alkalmával további két zacskó kábítószergyanús anyagot foglaltak le – írja a police.hu.

A lefoglalt 11 darab sárga tabletta
Forrás: police.hu

Mindeközben egy korábbi nyomozás szálait is felgöngyölítették a nyomozók. A nap végére egy asszonynak is számot kellett adnia a kétes ügyleteiről. A rendőrök úgy sejtik, hogy a nő tavaly március óta heti rendszerességgel kristály néven közismert, új pszichoaktív anyagot árul otthonának az ablakából. A kutatás során több adag kiporciózott, fehér port foglaltak le. A rendőrök feltehetően bűncselekményekből származó járművet, pénzt, illetve egyéb vagyontárgyakat foglaltak le a vagyonvisszaszerzés céljából. A 44 éves helybélit őrizetbe vették új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt, és kezdeményezik a letartóztatását.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában