Tűzeset

2023.06.18. 13:40

Kigyulladt a szeméttelep Kiskunhalason, a lángokhoz több település tűzoltóit riasztották – galériával, frissítve

Vasárnap délután tűz keletkezett egy kiskunhalasi hulladéklerakóban, az 5408-as út közelében.

Pozsgai Ákos

Mintegy 3500 négyzetméteren égett a szemét

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (16.25):

Információink szerint a tűzoltóknak sikerült megfékeznie a tüzet. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak a tűznél. Úgy tudjuk, hogy már csak a kalocsai és a halasi egységek vannak a helyszínen három gépjárművel. 

Mintegy 3500 négyzetméteren égett a szemét. A kiskunhalasi, kiskunmajsai, kiskőrösi, ruzsai hivatásos tűzoltók hét vízsugárral fékezték meg a lángok továbbterjedését, egy erőgép és két teherautó pedig földdel fedte be az érintett területet. A rajok munkáját segítette a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamit egy vízszállító Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról és Bajáról – közölte a katasztrófavédelem.

(14.00):

Úgy tudjuk, hogy Kalocsáról is elindultak a tűzoltók a lángokhoz. Épületet nem veszélyeztet a tűz. 

Korábban írtuk:

Információink szerint kigyulladt Kiskunhalason, a Szegedi úti szeméttelep, ahol mintegy kétezer négyzetméteren ég a szemét. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók már oltják a lángokat, de a helyszínre tart több más egység, három vízszállító és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is – közölte a katasztrófavédelem.

Úgy tudjuk, hogy a helyszínre riasztották a halasi tűzoltók mellett a majsai, a kiskőrösi, a ruzsai, kisteleki és a szegedi tűzoltókat is. 

Az erős szél nehezíti a munkálatokat.

A szeméttelep fölé hatalmas füstoszlop emelkedik, amely a városból is jól látható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában