Gyűjtőáru

2023.05.09. 21:00

Mesefigurákat kapcsoltak le a NAV-ellenőrök az M5-ös autópályán Lajosmizsénél – videóval

Görögországban pakolták tele különféle „gyűjtőáruval” azt a bolgár rendszámú kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Lajosmizsénél megállítottak. Az ellenőrzéskor több mint egymilliárd forint értékű utánzatot (plüssfigurákat, kulcstartókat, matricákat, okosórákat és sapkákat) foglaltak le – számolt be honlapján az adóhatóság.

Tapodi Kálmán

Az óriási, hamis árukészlet összeszámolása fél napig tartott

Forrás: NAV

Mint az a NAV közölte, a fuvarlevélen gyűjtőáruként szerepelt a teherautó rakománya, amit a NAV járőrei tételesen átvizsgáltak. A kamion hátuljában, a rendben lévő háztartási műanyagáruk mögött azonban különböző márkajelzésű gyerekjátékokat találtak a pénzügyőrök. A szakértő szerint valamennyi termék hamisítvány, amelyeket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr a lefoglalt termékek eredetét nem tudta igazolni, állítása szerint azokról nem volt tudomása, kizárólag a fuvar teljesítése volt a feladata. 

Az óriási árukészlet összeszámolása fél napig tartott. A hatalmas zsákokban lévő 8 ezer Lilo és Stitch-plüssfigura többek között a 12 ezer Disney-figurás kulcstartóval, a 10 ezernél is több Marvel- és Disney-figurás matricával, az 5 ezer Pokémon- és Pikachu-játékkal, a 17 ezer Rubik-kockával, a 12 ezer Adidas- és Burberry-sapkával, a háromszáz Apple-okosórával, sőt, egy Dior-feliratos gyerekbútorral együtt, már biztosan nem jutnak el Spanyolországba – írta az adó- és vámhivatal. 

A NAV munkatársai a mintegy 80 ezer hamis terméket lefoglalták, és iparjogvédelmi, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában