Vádirat

2023.04.05. 09:15

Még a kiskunhalasi börtön területéről is volt mersze lopni a bűnbandának

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival és egy nővel szemben, akik fél év alatt kilencszer loptak Kiskunhalason. A banda általában telephelyeket, raktárokat és melléképületeket fosztogatott, de egyszer még a kiskunhalasi börtön területéről is loptak.

baon.hu

Archív-felvétel

Fotó: Pozsgai Ákos

A vádirat szerint a két férfi, valamint női társuk 2022 márciusától 2022 szeptemberéig követték el a lopásokat. Egy alkalommal az egyik férfi bemászott a Kiskunhalasi Országos Büntetés-Végrehajtási Intézethez tartozó ingatlan területére és ott egy használaton kívüli garázsépület tetejéről lebontotta az ereszcsatornát és egyéb bádoglemezeket, majd azokat a kerítésen át kidobálta társának.

A férfi továbbá az áramszolgáltató üzemi területén, illetve a nyílt utcán összesen öt elektromos elosztószekrényt tört fel és azokból 600 ezer forint értékben tulajdonított el réz vezetékeket és egyéb fémből készült alkatrészeket. Ezen felül feltört egy gazdasági társaság telephelyén lévő raktárt is, amit aztán női társával együtt egy héten át fosztogatott és onnan közel 700 ezer forint értékben vittek el szerszámokat és építési anyagokat.

Az egyik férfi három lopást követett el, leginkább fémből készült tárgyakra utazott, lopott ereszcsatornát, zászlótartó vasrudakat, talicskákat és alumínium létrát is.

Az másik férfit 6 rendbeli lopás bűntettével és 1 rendeli lopás vétségével, míg a másik két vádlottat 2–2 rendbeli lopás bűntettével és 1–1 rendbeli lopás vétségével vádolja és ezért mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában