Bátmonostora

2022.10.27. 08:22

Vádat emeltek a furgonjukkal sárba ragadt cseh embercsempészek ellen

A Bajai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy cseh férfival és élettársával szemben, akik a találkozási ponton megjelenve bérelt furgonjukkal elakadtak a sárban. Végül a továbbszállításra váró 14 szír migráns segítette őket kiszabadítani, azonban így sem jutottak messzire.

baon.hu

A sárból kimentett furgonnal nem jutottak messzire, Bátmonostoron elfogták őket a rendőrök

Fotó: Pozsgai Ákos/archív felvétel

A cseh férfi és az élettársa – az ügy két vádlottja – egy felhőalapú, végponttól végpontig titkosított kommunikációt lehetővé tevő alkalmazáson keresztül az ismeretlen megbízójuktól kapott utasításoknak megfelelően még Csehországban kibéreltek egy furgont és azzal 2022. szeptember 25-én éjjel Magyarországra érkeztek – mondta Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, másnap délelőtt, a megbízótól kapott GPS koordinátákat követve megjelentek a szerb-magyar határ közelében lévő találkozási ponton, ahol már ott várakozott az úgynevezett „kísérők” segítségével az államhatárt tiltott módon átlépő 14 külföldi férfi.

A csempész páros férfi tagja által vezetett furgon azonban a dűlőúton elakadt a sárban. 

Ekkor a kísérők utasítására a továbbszállításra váró migránsok segítettek a furgont kiszabadítani, majd mindannyian beszálltak a raktérbe. 

Nem jutottak azonban messzire, mert a készenléti járőrök Bátmonostoron elfogták őket.

Az ügyészség a cseh férfit és nőt több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabása mellett Magyarország területéről kiutasításukat is indítványozza. A páros letartóztatásban várja, hogy ügyükben a Bajai Járásbíróság döntést hozzon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában