bács-kiskun

2021.11.09. 08:44

Talicskán a kaszálóra tolták, és hagyták kihűlni a részeg férfit

Súlyosabb büntetést kér a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség annak a férfinak és két nőnek, akik 2017 februárjában kilökték az éjszakába részeg ismerősüket és hagyták halálra fagyni.

Hraskó István

c

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gena Melendrez

Mint azt a Szegedi Fellebbviteli Főügyészségtől megtudtuk, a büntetőügyben elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata alapján.

A megállapított tényállás szerint a vádlott férfi élettársával és annak nőtestvérével egy Bács-Kiskun megyei tanyán éltek (hogy pontosabban hol, azt a fellebbviteli főügyészség nem kívánta közölni). 2017-ben, egy februári estén a férfi együtt italozott egy cimborájával. Egy idő múlva a vádlott távozásra szólította fel az erősen ittas sértettet, ám ő nem akart elmenni, mire a vádlott kilökte őt az udvarra.

A 62 éves férfi ettől nem sérült meg, de részegsége miatt nem tudott felállni és elmenni. Ezért a házigazda férfi arra utasította az élettársát és annak nővérét, hogy vigyék el a tanyáról a kanálishoz, és hagyják ott. A két nő talicskán eltolta a magatehetetlen férfit a csatorna melletti kaszáló területre, majd hazamentek.

A fagypont alatti hőmérsékletben, a nem télies ruházatba öltözött sértett néhány óra alatt kihűlt és meghalt.

Az elsőfokú bíróság a férfit felbujtóként elkövetett emberölés bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra, míg a két nőt társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt, külön-külön, 2 év 6 hónap fogházbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindhárom vádlott terhére súlyosítás, míg a vádlottak és a védőik felmentés illetve enyhítés érdekében fellebbeztek. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közölte: álláspontjuk szerint a vádlottakkal szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás indokolatlanul enyhe, a bűncselekmény elkövetésének összes körülményére figyelemmel azok súlyosítása indokolt. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában