illegális bevándorlás

2021.11.09. 07:19

Bács-Kiskun megyében nyolcvanhárom határsértőt tartóztattak fel a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 293 határsértőt tartóztattak fel és 196 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben összesen 83 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Madaras, Baja, Nagybaracska, Bácsbokod, Bátmonostor, Hercegszántó, Tompa, Nemesnádudvar, Balotaszállás, Csávoly, és Katymár közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 170 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Öttömös, Ásotthalom, Pusztamérges, Szatymaz, Mórahalom, Kübekháza, Makó, és Ruzsa közigazgatási területén.

Fejér megyében a rendőrök 1 esetben összesen 6 határsértőt tartóztattak fel. Pest megyében a rendőrök 1 esetben 23 határsértőt tartóztattak fel. Tolna megyében a rendőrök 1 esetben 6 határsértőt tartóztattak fel. Vas megyében a rendőrök 1 esetben 5 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során pakisztáni, líbiai, afgán, szír, tunéziai, szomáliai, iraki, jemeni, török, és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 8 esetben Bács-Kiskun és 4 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 196 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 8 határsértőt fogtak el Fejér, és Győr-Moson-Sopron megyében. Embercsempészés miatt 5 fővel, közokirat-hamisítás miatt 1 fővel szemben indult eljárás.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában