határvédelem

2021.10.17. 09:25

Nyolcvanegy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében

Bács-Kiskun megyében a szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 81 határsértőt tartóztattak fel és 135 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben összesen 81 határsértőt tartóztattak fel Kalocsa, Bácsbokod, Bácsalmás, Katymár, Kiskunfélegyháza, Mátételke, Pirtó, Kelebia, Nagybaracska, Homorúd, Hóduna és Csátalja közigazgatási területén – tájékoztatott a rendőség.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 189 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Ruzsa, Szeged-Szőreg, Szeged, Öttömös, Makó, Szatymaz, Röszke, Öttömös és Szeged-Gyálrét közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 1 esetben 3 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom közigazgatási területén. Pest megyében 1 esetben 2 határsértőt tartóztattak fel Inárcs közigazgatási területén. Tolna megyében 2 esetben 39 határsértőt tartóztattak fel Bogyiszló közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, török, tunéziai, marokkói, szomáliai és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 15 esetben összesen 135 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 5 esetben 54 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 10 esetben 81 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában