galériával

2021.09.21. 18:17

Személyautó és furgon ütközött Tázlár központjában

Megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe egy furgon és az oldalával elsodorta egy személyautó elejét Tázláron. A baleset során személyi sérülés nem történt, a vétlen autó vezetőjét a biztonsági öv mentett meg a sérülésektől.

Pozsgai Ákos

A baleset kedd délután történt Tázláron a Rákóczi és az Árpád utca kereszteződésében, a furgon az 53-as főút felől érkezett, de a sofőrje figyelmen kívül hagyta a STOP táblával és jól látható közúti jelzésekkel ellátott kereszteződést, megállás és lassítás nélkül, nagy sebességgel száguldott át a kereszteződésen. A tőle jobból érkező személyautó vezetőjének esélye sem volt megállni és belerohant a furgon oldalába, ami leszakította a személygépkocsi elejét.

A csodával határos módon és a biztonsági öv használatának köszönhetően a személyautót vezető férfi nem sérült meg a balesetben, a kirobbanó légzsák azonban bezúzta a szélvédőt. A jármű totál káros lett, a tulajdonos elmondása szerint több mint egymillió forint kára keletkezett.

A vétkes jármű vezetője sem sérült meg a balesetben, a gépjárműve oldala horpadt be. A baleset pontos körülményeit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják, amelyben segítségükre lehet a kereszteződésben elhelyezett köztéri kamerák felvétele.

Ezek is érdekelhetik