bűnügy

2021.08.16. 12:29

Kitartatta magát a fiatalkorú prostituálttal a kecskeméti férfi

A fellebbviteli főügyészség indítványozta, hogy maradjon előzetesben az a 31 éves kecskeméti férfi, akit sok más bűncselekmény mellett gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével vádolnak.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészségtől megtudtuk: a férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2019 októberében, és már azelőtt is a fiatalkorú barátnőjével tartatta el magát, aki egy nagykőrösi lakásotthonból szökött meg, majd prostitúcióval szerzett pénzt.

A lány egy alkalommal szexuális szolgáltatást nyújtott egy férfi részére Kecskemét külterületén. Mikor a kuncsaft autóval vitte az örömlányt, a vádlott gépkocsijával az úton keresztbe fordulva megállásra kényszerítette, majd egy baltanyéllel fenyegetve 10 ezer forintot követelt tőle. A férfi ennek eleget tett, után sikerült elhajtania. A vádlott akciója előtt levette a kocsijáról a rendszámát, majd visszaszerelte.

A férfit végül elkapták, a Kecskeméti Járási Ügyészség rablás, gyermekprostitúció kihasználása, egyedi azonosító jellel visszaélés, testi sértés és garázdaság bűntettével is vádolja. A vádlott előzetes letartóztatásban van, a Kecskeméti Törvényszék felülvizsgálta kényszerintézkedés indokoltságát és azt továbbra is fenntartotta.

Ez ellen a férfi fellebbezett, hogy szabadlábra kerüljön, de a fellebbviteli főügyészség szerint is indokolt, hogy rács mögött maradjon, hiszen

a vádlott többszörös, különös visszaeső, és fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is.

A letartóztatás tárgyában bejelentett fellebbezésről a Szegedi Ítélőtábla dönt, míg a vádlott büntetőjogi felelőssége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság folyatja a bizonyítási eljárást.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában